نکات مهندسی ساختمان

ساخت وبلاگ
بست های رایج برای اتصال نمای آجری بر روی پشت بندهای قائم فولادی (روکش محافظ خارجی فاقد عایق می باشد، ولی بین پشت بندها از عایق استفاده شده است)
لزامات تکمیلی نمای آجری متصل به دیوار پشتیبان LSF غیر باربر :

ساختار نمای آجری متصل به دیوارهای پشتیبان بلوک سیمانی متفاوت از ساختار نمای آجری متصل به دیوارهای از نوع LSF غیر باربر می باشد و اصلی ترین تفاوت آن ها در بست هایی است که برای اتصال نما به دیوار به کار می رود. برای این دسته از دیوار های پشتیبان، بست های متنوعی متناسب با شرایط مختلف وجود دارد. به عنوان مثال همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، اگر فضای خالی پشت نما فاقد عایق فومی مقاوم باشد، بست ها به پشت بندهای قائم فولادی متصل می شوند.

 
دو روش متداول برای ایجاد مقاومت در برابر بار جانبی در قسمت فوقانی دیواره های پشتیبان بلوک سیمانی
 
دو روش اتصال نبشی تکیه گاهی به تیر بتن مسلح محیطی ساختمان را نشان می دهد. در روش اول که بیشتر نیز مورد استفاده قرار می گیرد، نبشی های تکیه گاهی مربوط به هر طبقه باید قبل از اجرای نمای زیر آن نصب شوند. در روش دوم می توان نبشی های تکیه گاهی را بعد از اجرای نمای زیر آنها نصب کرد. این روش، زمانی که نما شامل سنگ های طبیعی بزرگ و یا پانل های پیش ساخته سنگی می باشد به کار می رود.
 
مقطعی جانبی از یک ساختمان چند طبقه با نمای آجری و دیوار پشتیبان بلوک سیمانی
 
به جای باز گذاشتن درز ملات، می توان از لوله های پلاستیکی با قطر 10 سانتی متر و یا فتیله در درز ملات استفاده نمود. فتیله ها که شامل رشته های کتان می باشند، مطابق شکل زیر در داخل درز ملات قرار می گیرند. آنها آب را از فضای خالی پشت نما به وسیله خاصیت مویینگی جذب می کنند و به وجه خارجی منتقل می کنند.
 
ساخت و فاصله حفره های زهکشی :
حفره های زهکشی باید بلافاصله بالای درزگیرها تعبیه شوند. روش های متفاوتی برای ایجاد حفره های زهکشی وجود دارد.یکی از موثرترین و ساده ترین راه های ایجاد حفره های زهکشی خالی،گذاشتن یکی از درزهای ملات قائم در نماهای آجری است.جهت جلوگیری از نفوذ حشرات و زباله به داخل این حفره های زهکشی، باید از تورهای محافظ استفاده نمود.این قطعات به شکل L و از جنس پلاستیک یا فلز می باشد، به طوری که وجه عمودی آنها جهت عبور آب، توری شکل است و وجه افقی آن در داخل درز ملات افقی قرار می گیرد.
 
مصالح درزگیرها :
مصالح درزگیرها باید در مقابل آب غیر قابل نفوذ باشد و دارای مقاومت کافی در مقابل سوراخ شدگی، پاره شدگی و سایش نیز باشند. به علاوه درزگیرها باید دارای انعطاف پذیری بالایی باشد. دوام مصالح درزگیرها نیز از مهم ترین خواص آنها می باشد، چرا که تعویض و تعمیر درزگیرهای آسیب دیده کاری پر زحمت و پرهزینه می باشد. بنابراین در صورت استفاده از درزگیرهای فلزی آنها باید در مقابل خوردگی مقاوم باشند. مقاومت در برابر اشعه فرابنفش خورشید نیز از دیگر ملزومات مصالح درزگیرها می باشد، چرا که در قسمت خارجی نما این مصالح در معرض تابش مستقیم نور خورشید می باشند. متداول ترین مصالحی که به عنوان درزگیر استفاده می شود عبارتند از:
1) ورق های فولادی ضد زنگ
2) ورق های مسی
3) پلاستیک ها
4) درزگیرهای کامپوزیتی
با ما بهترین ملک را ......
ما را در سایت با ما بهترین ملک را ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1amlakasemankharash6 بازدید : 8 تاريخ : چهارشنبه 13 بهمن 1395 ساعت: 14:49